Rõivas: hakkan uut ministrit otsima esimesel võimalusel

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles täna pärast välisminister Keit Pentus-Rosimannuse tagasiastumist ajakirjanikele, et hakkab juhatuse liikmetega konsulteerides uue välisministri kandidaati otsima esimesel võimalusel.

Rõivas ütles Stenbocki majas toimunud pressikonverentsil, et otsus tuleb teha koostöös juhatusega ja ta alustab konsultatsioone esimesel võimalusel.

Seejuures kinnitas Rõivas, et ei pea ministrikohtade ümberjagamist vajalikuks ja välisministri kandidaat tuleb Reformierakonnast. Ta lisas, et erakond on leidnud tugevaid välisministreid varem ja leiab ka tulevikus.

Pentus-Rosimannuse tagasiastumise ajendanud Autorollo kohtuasja ei soovinud Rõivas kommenteerida, öeldes, et peaministrist oleks seda kohatu teha.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles õhtul Postimehele, et alles siis, kui peaminister on saanud uue ministrikandidaadi otsingutega tegeleda, saab kokku tulla erakonna juhatus, kes peab kandidaadi nimetama. Juhatus võib koguneda juba lähipäevil, kõige varem homme.

Ministrikandidaadi selgudes läheb peaminister Kadriorgu, kus esitab president Toomas Hendrik Ilvesele Pentus-Rosimannuse tagasiastumisavalduse ja teeb ettepaneku nimetada ametisse uus välisminister. Ametisse astub minister vande andmisega riigikogu ees. See tähendab, et suure tõenäosusega peab parlament juba lähiajal vande kuulamiseks erakorraliselt kogunema.

Ringkonnakohtus eile Autorollo pankrotiasjaga seoses vastutavaks tunnistatud Pentus-Rosimannus esitas täna peaministrile tagasiastumisavalduse, öeldes, et lugupidamine Eesti riigi ja tema institutsioonide vastu ning arusaam euroopalikust poliitilisest kultuurist ei luba tal kujunenud olukorras teisiti käituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles