Ametist lahkuv välisminister: langetasin otsuse isiklikult

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivasele täna lahkumisavalduse esitanud välisminister Keit-Peitus Rosimannus ütles pressikonverentsil, et langetas otsuse tagasiastumisest isiklikult.

Postimehe küsimusele, kas eelnevalt sai kellegagi tagasiastumise üle konsulteeritud, vastas Pentus-Rosimannus: «See on ilmselt üks selline otsus, mis on alati väga isiklik. Seda ei saa teha kuidagi kui isiklikult läbi kaaludes. See otsus ei sündinud üle suurte kivide ja kändude. Ma olen tõesti veendunud, et see oli ainumõeldav otsus, mida teha sai.»  

Küsimusele peaministrile, kas maksumaksjad ei peaks teadma, kui suures ulatuses oli Kredexi kahju Autorollole laenu käendades, kommenteeris Rõivas:

«Kui te tõesti arvate, et Eesti Vabariigi peaminister kommenteerib pooleli olevaid kohtuvaidlusi, siis eksite sügavalt.

Kindlasti ma ei kavatse seda teha selle pooleli oleva tsiviilvaidluse puhul, kus lõplikku jõustunud lahendit ei ole ja kus mul ka puuduvad sedavõrd detailsed teadmised kõike peensusteni lahata.

Ma ei pea seda kohaseks ka põhimõtteliselt, et käimasolevaid kohtuvaidlusi kuidagi peaministrina kõrvalt kommenteerima asuda. See ei oleks kohane Eesti kohtuvõimu suhtes.»  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles