Reisilaev Georg Ots vallutas Kirdeväila

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilaev Georg Ots
Reisilaev Georg Ots Foto: Peeter Langovits

Reisilaev Georg Ots jõudis esimese oma klassi laevana mööda Põhja-mereteed ehk Kirdeväila Vladivostokki ja seda pärast ligi kuu kestnud merereisi.

Täna kell 9.30 kohaliku aja järgi (kell 2.30 Moskva aja järgi) sisenes laev Vladivostoki merekaubasadama akvatooriumi ja sildus ühe kai äärde, vahendas ITAR-TASS.

Laev väljus Murmanskist 9. septembril. Teekonnal põikas see sisse Anadõri ja
Petropavlovsk-Kamtšatskisse, kus täiendas kütuse- ja toiduvarusid, teatas riiklik merepäästekeskus.

Ilma sissepõikamisteta kestis laeva meretee 16 ööpäeva. Georg Otsa saatsid jäämurdjad Rossija, Taimõr ja 50 Let Pobedõ, mis vahetasid üksteist Põhja-Jäämere erinevates piirkondades .

Jäämurdjad saatsid Georg Otsa kuni Tšuktšimaa linna Pevekini ja sealt edasi sõitis reisilaev jäävabas vees juba iseseisvalt.

Laev valmis 1980. aastal Poolas Szczecini tehases. See on 136 meetrit pikk ja laeva maksimaalne kiirus on 16-20 sõlme. Laev võtab peale 368 reisijat ja 107 sõiduautot.

Alguses sõitis laev Tallinna-Helsingi liinil, kuid võeti sealt maha 2000. aastal. 2002 müüdi laev Venemaale ja see kurseeris Läänemerel Baltiiski-Peterburi liinil.

Laeva praegune omanik on Rosmorport. Georg Ots hakkab Kaug-Idas tegema regulaarsõite Sahhalinile ja Kamtšatkale. Aastal 2012 «osaleb» laev Vladivostokis toimuval Aasia ja Vaikse Ookeani Majanduskoostöö (APEC) foorumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles