Rakvere ametikool sai ülimoodsa praktikabaasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutseõpe.
Kutseõpe. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Oktoobri algul avati Rakvere ametikooli uus praktikabaas, mille 4500 ruutmeetrit pakuvad õpilastele kaasaegseid ameti õppimise võimalusi.

Praktikabaasis tegutseb õpperestoran, seal asuvad metalli- ja puiduerialade praktikaruumid, autoremonditöökoda, keskkonnatehnika labor ja ehituslabor, vahendab Reporter.ee.

Paljud seadmed on koguni moodsamad kui Eesti ettevõtetes tavaliselt kasutusel olevad vahendid. Mehaaniku eriala õppijad saavad kätt harjutada Volkswageni tehasest saabunud spetsiaalse õppeauto peal, mida saab osadeks võtta ja uurida, kuidas rikked autole mõjuvad.

Ametikooli direktor Hannes Mets ütles, et uued tingimused võimaldavad praktikat paremini teostada. «Me võime olla väga uhked, sest meil on asju, mis on ka esimesed Eestis. Teiseks on ka ruumid sellised, kuhu õpilased tahavad tulla, kus nad tahavad olla ja kus õpetajad tahavad õpetada,» rääkis Mets.

Rakvere ametikooli uues hoones saab õppida puidu- ja metallitöötlemist, keskkonnatehnikat, automehhaanikat ja ehitust, samuti tegutseb seal õpperestoran.

Praktikahoone läks maksma 48 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles