Püügikeeld pahandab Peipsi ja Lämmijärve kalureid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahven.
Ahven. Foto: Sille Annuk / Postimees

Peipsi lõunaosas ja Lämmijärvel tegutsevad kalurid protestivad oktoobrist kehtima hakanud püügikeelu vastu, mis nende arvates ei võta arvesse väiksemate püüdjate eripärasid.

Püügikeelu põhjuseks oli ahvenakvoodi ammendumine, kuid kaluritel oleks võimalik püüda veel latikat ja koha, et aasta lõpuni väljaostetud püügiload tasa teenida, vahendas ERR Uudised.

Väikekalurite peamine etteheide on kvoodisüsteem, mis ei arvesta suurte ja väiksemate püüdjate erinevust – nimelt ei jõudnud viimased sügishooaega korralikult alustadagi, kui juba tuli püügikeeld.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome sõnul pole võimalik püüda teisi kalu nii, et ahvenad püügivahenditesse sisse ei lähe, kuid ahvenakvoot on Venemaaga kokku lepitud ning seda ei tohi ületada.

Soome ütles, et kuigi kalapüügi jätkamise osas püütakse Venemaaga kokkuleppele jõuda, tuleb mõelda tasakaalustatult nii inimeste kui looduse peale, sest loodusressursid pole piiramatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles