Ilves: Haloneni kriitika oli kohatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen. .
Soome president Tarja Halonen. . Foto: Reuters / Scanpix.

Soome rahvusringhäälingu YLE uudistesaate hinnangul tekitas Soome presidendi Tarja Haloneni hiljutine välispoliitiline seisukohavõtt Eestis pahameelt.


Halonen ütles eelmisel nädalal antud usutluses, et Soomel ei ole mingit põhjust olla Venemaa suhtes sama järsk, nagu olid näiteks Baltimaad. Tema sõnul tahab Soome korralikke suhteid kõigi naabritega.



«Eesti ei ole kunagi arvustanud teise Euroopa Liidu liikmesriigi välispoliitilisi otsuseid ega tee seda ka tulevikus,» ütles president Toomas Hendrik Ilves Soome rahvusringhäälingu YLE uudistele antud usutluses, kus Eesti riigipea kommenteeris oma Soome kolleegi arvamusavaldust. Uudistesaate väitel kõlas Ilvese häälest ärritust.


«Eesti presidendi kantseleis ollakse solvunud ja Ilvese kommentaari toon annab mõista, et Eesti ja Soome ametlikesse suhetesse on tekkinud mõra,» kommenteerisid YLE uudised.



YLE märkis, et Gruusia kriisi ajal soovisid Eesti ja teised Balti riigid, et EL muudaks oma Vene-poliitika karmimaks, kuid Ilves ei kinnitanud, et ta ootas sama ka Soome juhtkonnalt. «Igaüks otsustab ise, kuidas ta osaleb,» sõnas Ilves, lisades, et tema ise pidas kohustuseks toetada riiki, kes langes relvastatud kallaletungi ohvriks. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles