Terviseajakirja omanik tabati narkoärilt

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinikirjastuse koduleht
Meditsiinikirjastuse koduleht Foto: Lege Artis

Mullu detsembris jäi mastaapse narkoäriga vahele ja veetis pool aastat trellide taga meditsiinikirjastaja Kalev Kuris, kelle käest käis läbi 150 liitrit amfetamiini valmistamiseks kasutatavat ainet.


Keskkriminaalpolitsei võttis toona kinni 38-aastase tallinlase Kurise, kes toetas rohkem kui miljoni krooniga oma tuttava korraldatud narkovedu, kirjutab

Eesti Ekspress

.

Tänavu juunis nõustus Kuris kokkuleppemenetluses nelja aasta pikkuse vangistusega tingimisi, olles veetnud kuus kuud ja kuus päeva eelvangistuses.

Mees tunnistas ennast süüdi erakordselt suure koguse narkotooraine omandamises ja edasimüümises, kuid pääses salakaubaveo organiseerimise süüdistusest.

Kohtuistungil selgus, et Kuris töötab juhatuse liikmena ning on osanik OÜs Lege Artis, mis on pälvinud Eesti Haigekassa tunnustuse, olles kolmel aastal järjest võitnud riigihanke tervisealaste trükiste koostamiseks ja levitamiseks ning alates 2005. aastast on haigekassa ettevõttele 14 eesti- ja venekeelse trükise (kokku üle miljoni eksemplari) eest maksnud 4,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles