Nurk: geikristlaste kogu ei propageeri homoseksuaalsust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geiparaad.
Geiparaad. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal geikristlaste kogu asutamise eest ametist vabastatud emeriitõpetaja Heino Nurk rääkis TV3 saates «Kolmeraudne», et homoseksuaalsete kristlaste ühendus ei propageeri samasooliste armastust.

Nurga ametist vabastamisel toodi põhjenduseks just väidetav homoseksuaalsuse propageerimine. «Kaalukeeleks oli selle ühingu asutamine ja seda peeti kiriku õpetuse vastu astumiseks. Olgu öeldud, et meie ei kavatse üldse midagi propageerida, ammugi mitte homoseksuaalsust,» ütles Nurk.

Ühingu asutamise põhjusena nimetas ta hoopis diskussiooni algatamise soovi, kuna kirikus olevat homoseksuaalsuse tõttu diskrimineerimine üha tavalisem.

Nurga sõnul lahkus ta vaimuliku ametist tegelikult juba möödunud aasta detsembri algul ning tegi seda isiklikel põhjustel. «Ma olen ammu sellest ametist lahkunud, mul ei ole töökohta seal, oli ainult tiitel veel ja õigused,» ütles ta.

30 aastat kiriku organisatsioonis töötanud Nurga sõnul ei ole homoviha Piibli õpetusega põhjendamine tõsiseltvõetav. «See on Vanas Testamendis samas reas korraldustega, et abielurikkujad tuleb kividega surnuks visata ja et jänes on mäletseja loom, see kuulub tollase maailmapildi juurde,» rääkis Nurk.

«Eestis on toimunud nagu äkki suur usuline ärkamine, nüüd kõik põhjendavad oma homoviha Piibliga, kes enne on kirikuvastased olnud. See olukord on tõesti pentsik,» lisas ta.

Nurk andis ka mõista, et kuigi temal isiklikult pole kirikuga kohtusse minemiseks põhjust ja ta ei soovi kiriku mainet kahjustada, võib geikristlaste kogu seda siiski teha. «Kui organisatsiooni tasemel otsustatakse see asi üles võtta ning kõik need juriidilised sammud läbi käia, siis ma ei ole kindel, kas ma tagasi põrkun,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles