Biskaia lahel upub Iiri purjelaev

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asgard II
Asgard II Foto: Wikipedia.org

Prantsusmaa ranniku lähedal hakkas täna öösel lekkima Iiri riigile kuuluv õppeotsatarbeline purjelaev Asgard II veerandsaja inimesega pardal.

 

Kõik inimesed pääsesid uppuvalt purjekalt parvedele ning toimetati hiljem rannavalvelaevaga kaldale, vahendasid AFP ja Reuters.  Lekkiv alus ei ole veel uppunud, ehkki vesi on tõusnud juba tekile, ning seda loodetakse veel samuti täielikust hävingust päästa.

La Rochelle’i sadamasse teel olnud purjekas sattus hätta Belle-Île’i saare juures Bretagne’i rannikul. Hädakutsungi saatis laeva kapten kella kolme paiku öösel.

Asgard II on mõnekümne meetri pikkune kahemastiline puust õppelaev, mis on ehitatud eelmise sajandi alguses seilanud vana samanimelise brigantiini järgi. Iiri kaitseministeeriumi teatel kuulub alus neile, ent ei ole sõjalaevastiku koosseisus.

Evakueeritute seas oli purjeka viieliikmeline meeskond ning paarkümmend meresõidu praktikal osalejat, nende seas üks Briti ja üks Itaalia kodanik. «Ma võin kinnitada, et kõik nad on elus ja terved,» ütles ministeeriumi pressiesindaja.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles