Välismaalt naasjate lastele napib koolikohti

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm aastat Ameerika Ühendriikides elanud ja nüüd perega naasta otsustanud Ede Tamkivi pole veel kaotanud lootust, et tema poeg pääseb kodumaal mõne kooli neljandasse klassi ja tütar teise klassi.
Kolm aastat Ameerika Ühendriikides elanud ja nüüd perega naasta otsustanud Ede Tamkivi pole veel kaotanud lootust, et tema poeg pääseb kodumaal mõne kooli neljandasse klassi ja tütar teise klassi. Foto: Tairo Lutter

Kodumaale tagasitulek võib takerduda asjaolude taha, mis võivad naasjaid hoopis eemale peletada. Näiteks on välismaalt tagasi tulnud eesti pere hädas siin oma lastele koolikohtade leidmisega.

Alates 2012. aastast Ameerika Ühendriikides elanud vabakutselise ajakirjaniku Ede Tamkivi (35) sõnul on töö kõrvalt eluks hädavajalik abivõrgustik Eestis nõrk, kui isegi siin sündinud, kuid siit mõnda aega eemal elanud lapsed ei näi kodumaistesse koolidesse mahtuvat.

«Kodulähedases koolis pole vabu kohti, kesklinna koolidesse pole välismaal kooli läinud laps sisseastumiskatseid teinud ning rahvusvahelises koolis lisatakse laps küll järjekorda, kuid ei teata, kas ja millal ta vastu võetakse,» rääkis kahe koolilapse ema, kes on otsustanud perega tagasi Eestisse kolida.

Copy
Tagasi üles