Eesti konsul kohtus Eston Kohvriga

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: SCANPIX

Eesti Moskva saatkonna konsul kohtus eile Eston Kohvriga Pihkva eeluurimisvanglas, teatas välisministeerium.

Välisministeeriumi teatel edastas konsul Kohvrile sõnumid lähedastelt ja räägiti ka Eesti uudistest. Konsul kinnitas Kohvrile, et Eesti teeb jätkuvalt kõik võimaliku, et ta vabastataks ja pääseks tagasi koju.

Kohtuprotsessiga seonduvast ei võimaldanud kohtumise juures viibinud FSB ametnik konsulil Kohvriga rääkida, öeldi ministeeriumist.

Ministeeriumist mainiti, et Kohvri enesetunne oli olusid arvestades hea ja et tervise üle ta ei kurtnud. Ta on vahepeal saanud rääkida ka lähedastega.

Konsul jätkab Eston Kohvriga regulaarseid kohtumisi, järgmine kohtumine toimub esimesel võimalusel. Kohtumised konsuliga on ainus vahetu suhtlus- ja infovahetuskanal Eston Kohvriga. Kohtumised võimaldavad Kohvrile anda moraalset tuge ning adekvaatset infot ja selgitusi. Kohver mõistab oma olukorra keerukust, nentis välisministeeriumi pressiesindaja.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Enne Pihkvasse toomist hoiti Kohvrit Moskva Lefortovo vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles