Mootoririkkega kruiisilaev seisab juba mitmendat päeva sadade reisijatega Tallinna sadamas

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Star Tallinna sadamas.
Viking Star Tallinna sadamas. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna sadama kruiisikai ääres seisab juba mitmendat päeva mootoririkke tõttu firma Viking Ocean Cruises opereeritav kruiisilaev Viking Star.

Postimehele rääkis üks anonüümseks jääda sooviv allikas, et Tallinna sadamas seisev Viking Star ei suuda omal jõul liikuda. «Laev kaotas mootorite töö kolm päeva tagasi ja ootab väidetavalt varuosa,» lisas ta.

Tema sõnul peaks laev seisma Tallinna sadamas 4. augustini.

«14-päevane kruiis on tühistatud ning reisijatel on pakutud võimalus koju lennata. Töötajatele pole informatsiooni jagatud, seega puudub informatsioon ka reisijatel, et mis täpsemalt juhtus,» mainis allikas.

Üks pardalolijatest, kes soovis jääda anonüümseks, ütles kruiisiuudiseid vahendavale portaalile cruiselawnews.com, et reisijad on muutumas rahututeks. Allikas mainis veel, et reisijad võivad Tallinnas maha minna. Samuti, et neile on pakutud võimalus tagasi koju minna, ent mitte mingisugust rahalist hüvitist ei ole ettevõte pakkunud.

Pardal viibiv, end endiseks mereväelaseks nimetanud Thomas J. Bembenek kirjutas Cruise Law Newsi Facebooki lehel, et probleem jõusüsteemiga tekkis siis, kui laev oli teel Peterburist Tallinna.

Tema sõnul on rike Viking Stari puhul «unikaalne», sest selle jõusüsteem on uus ja keeruline. Bembenek lisas, et praegu oodatakse uut osa. See peaks tulema Viking Stari sõsarlaevalt, mis on alles ehitusjärgus.  

Laevafirma teatel olevat viga elektritrafodes, mis on osa laeva jõusüsteemist. «Mehhaanikud töötavad pardal. Kuna tööd jätkuvad terve nädalavahetuse, otsustas Viking jätta ära kruiisi ülejäänud osa. Kõiki reisijaid teavitati täna (eile - toim) ja neile on pakutud võimalus jätkata reisi Bergenisse või pöörduda Tallinnast koju tagasi Vikingi kulul,» vahendas portaal Cruise Critic operaatorfirma teavet.

Cruise Critic kirjutas, et ühe pardalolija andmeil saavad kõik reisijad, kes ei soovi kohe koju minna, jääda Viking Starile kuni teisipäevani, mil turistid lendavad Vikingi kulul Bergenise, kus nad majutatakse hotelli kuni 8. augustini, mil kruiisireis lõpeb kava kohaselt.  

Viking Star on operaatorfirma Viking Ocean Cruises uus kruiisilaev, mis on olnud liinil alates selle aasta aprillist. Alus mahutab 930 reisijat ja 600 meeskonnaliiget.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles