Tulevase koolidirektorina näeks end ligi 100 inimest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Oma potentsiaali tulevase koolidirektorina näeb ligi 100 inimest, kes kandideerisid haridusministeeriumi korraldatavasse koolijuhtide järelkasvu programmi.

Kokku kandideeris augusti lõpus algavasse programmi 92 inimest, ütles haridusministeeriumi õpetajaosakonna peaekspert Triin Noorkõiv. «Selle üle on meil väga suur rõõm. Koolijuhtidel on hariduses võtmeroll. Väga palju sellest, mis koolis juhtub või juhtumata jääb, sõltub just koolijuhist.  Saame programmiga toetada tugeva koolijuhtide järelkasvu kujunemist,» lausus Noorkõiv.

«Programmi kandidaate on väga erineva taustaga: nii praegusi kui endisi õpetajaid, õppealajuhatajaid ja teisi kooli juhtkonna liikmeid ning inimesi, kes on töötanud erasektoris, avalikus sektoris ja/või kolmandas sektoris,» iseloomustas ekspert. «On palju neid, kelle taustas on kombineeritud väga erinevad kogemused.» Kandidaate oli igas vanuses.

Koolijuhiks õppimist saab alustada aga vaid kuni 15 osalejat. «Valikuprotsess tuleb väga tihe, sest tugevaid kandidaate on rõõmustavalt palju. Lõpliku valikuotsuse tegemisel peame silmas rühma tervikut – on oluline, et esindatud oleksid erisuguste kogemustega inimesed, kes saaksid üksteiselt õppida,» märkis Noorkõiv.  

Noorkõiv tänas kõiki programmi kandideerijaid, sest igaühelt on see nõudnud tõsise otsuse tegemist ning aega, et väljendada oma mõtteid essees ja motivatsioonikirjas.

Ligi aastase programmi jooksul antakse osalejatele ettevalmistus koolidirektoriks saamiseks, kuid neile ei garanteerita töökohta. Õppurid saavad selle käigus ülevaate küsimustest, millega koolijuhid silmitsi seisavad.

Praegu juba koolijuhina tööle asunud inimesed saavad aga kandideerida alustavate koolijuhtide arenguprogrammi, kuhu on võimalik kandideerida veel 14. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles