VTA alustab kõikide seafarmide erakorralist kontrolli selle nädala lõpus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.
Veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. Foto: Priit Simson / Postimees / Scanpix

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori Ago Pärteli kinnitusel alustatakse seafarmide erakorralist kontrolli selle nädala lõpus, kokku kontrollitakse üle 900 farmi ja majapidamise üle kogu Eesti.

«Tõenäoliselt saab kolmapäeval sigade Aafrika katku tõrje eeskiri bioohutusnõuete osas muudetud ja kohe, kui ministri allkiri sellel all on, alustame kontrolliga,» ütles Pärtel.

Tema sõnul kontrollitakse üle absoluutselt kõik väiksed ja suured seafarmid igas Eesti maakonnas ning aega selleks on augusti lõpuni. «Eesmärk ei ole mitte jooksmine, vaid ikka sisuline töö,» märkis ta.

Erakorralise kontrolli jaoks lisatööjõudu ei värvata. «Teeme seda kõike oma jõududega ikka,» lausus Pärtel.

Lisaks kontrollib VTA korrapäraselt taudistunud aladel asuvaid seakasvatusi kord kuus.

Maaeluminister Urmas Kruuse andis eelmisel nädalal VTA-le korralduse täiendavalt üle kontrollida kõigi Eesti seakasvatuste vastavus sigade Aafrika katku leviku piiramiseks kehtestatud nõuetele. Samuti peab VTA vajadusel andma seakasvatustele lisasoovitusi bioohutuse tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles