Õhuväe staabiülem: kaheksa lennukit on õhuturbeks piisav

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuväe staabiülem Riivo Valge
Õhuväe staabiülem Riivo Valge Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti õhuväe staabiülem kolonelleitnant Riivo Valge kinnitas, et kaheksa NATO lennukit on Balti õhuturbemissiooniks piisav arv ja et lennukite vähendamise pärast poole võrra muret tundma ei pea.

Valge selgitas «Aktuaalsele Kaamerale», et otsust vähendada NATO lennukeid Poolas ja Leedus tuleb vaadelda laiemas kontekstis, vahendas ERR Uudised.

«Kui heidutusmeetmed peale hakkasid, siis esimesena suurendati ka lennukite arvu. Praeguseks on meil kohal nii maaväe üksused kui ka merel liigub NATO kaader ringi ja põhimõtteliselt õhuturbe tegemiseks on kaheksa lennukit piisav jõud ja praegu kohal olev NATO kontingent üldsummas isegi kasvab, mitte ei vähene,» rääkis Valge.

Õhuväe staabiülem ütles, et tema kogemus on näidanud, et kui olukord läheb kriitiliseks, siis saab väga kiiresti lennukeid juurde tuua vajalikul arvul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles