Mihkelson: Edgar ja Vilja löövad häirekella

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen
Soome president Tarja Halonen Foto: AFP / Scanpix

Riigikogulane Marko Mihkelson nimetas Edgar ja Vilja Savisaare eilset kriitikat president Toomas Henrik Ilvese välispoliitika suunal häirekella löömiseks ja tolmu keerutamiseks.

«Savisaared keerutavad jälle tolmu,» kirjutab riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Mihkelson oma blogis.

Vilja Savisaar teatas eile, et Soome presidenti kritiseerinud Toomas Hendrik Ilves näitab Eestit tigeda pisiriigina, kes tahab naabritega tüli norida. Edgar Savisaar märkis, et tema hinnangul on Soome presidendi Tarja Haloneni kriitika Eesti idapoliitika suhtes õigustatud ning tal on piinlik, kui president Ilves võtab solvuda Haloneni osutuse peale.

«Neil (Savisaartel – toim) on häbi oma kaasmaalaste pärast, kes ei oskavat käituda. Eriti president, arvavad mõlemad. Mis siis nüüd lahti?» küsis Mihkelson.

Ta hindab Eesti-Soome suhteid suurepärasteks.

«Aga mis on kõige peamine. Igas demokraatlikus ja vabas ühiskonnas on arvamuste paljusus ja debatt täiesti normaalsed nähtused. Ja debatt on normaalne ka kahe sõbra vahel,» leiab Mihkelson.

Tema sõnul on Soomes tekkinud Eesti suunal grupike tähtsusetuid, kuid siiski palju lärmi tekitavaid inimesi, kes on võtnud kõigiti mustata kahepoolsete suhete seisu ning Eesti riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles