Sobjanin: moskvalasi ootavad ees muudatused

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva uus linnapea Sergei Sobjanin
Moskva uus linnapea Sergei Sobjanin Foto: SCANPIX

Moskva uus linnapea Sergei Sobjanin lubab pealinlastele suuri muudatusi ja seda kõigis peamistes eluvaldkondades.

Erilist kriitikat väljendas ta eelarve kavandamise, linnaehituse ja elamu-kommunaalmajanduse, transpordiskeemi ja bürokraatia suhtes, vahendas RIA Novosti.

Esmaste tööülesannete sekka mahuvad muudatused linna eelarvemudelis. Näiteks Moskva tänavune eelarve on 190,2 miljardi rublaga miinuses. Septembri lõpus läbis duumas esimese lugemise 2011. aasta eelarve, kus defitsiit on 100,8 miljardit rubla.

Sobjanini sõnul meenutab praegune eelarve doteeritava depressiivse regiooni oma ja taoline areng viib tupikusse.

Selleks, et Moskva ei lõpetaks pankrotiga, tuleb hoolikalt vaadata üle sissetulekud ja kulutused. «Hädavajalik on viia läbi audit,» lisas ta.

Elamute ja büroode ehitamises peab Sobjanin vajalikuks uute standardite kehtestamist. Projekteerida edasi vanade normide järgi lihtsalt ei tohi,» rõhutas ta.

Sobjanini sõnul tuleb hakata maju projekteerima nii, et energia kokkuhoid oleks praegusega võrreldes 20-30 protsenti.

Ka tuleb praeguste «metsikute turgude» asemele rajada kaubanduskeskused.

Samuti rääkis Sobjanin ärikeskusest Moskva-City ja nimetas seda linnaehituslikuks veaks. «Kuid mis tehtud, see tehtud,» tõdes ta ja lisas, et nüüd tuleb mõelda sellele, kuidas päästa seda transpordikollapsist.

Ka rääkis ta moskvalaste jaoks valulisest probleemist ehk liiklusummikutest. Sobjanin lubas arutada teemat lisaks linnavalitsuse spetsialistidele ka Moskva oblasti transpordiasjatundjatega.

Veel rääkis Sobjanin sotsiaalsfääris olevatest puudustest ja nende parandamise võimalustest. Lisaks puudutas ta uute töökohtade moodustamist ja pealinlaste sportimisvõimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles