Suursaadik Polt: küberkuritegevusega võiks võidelda Lotte

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte nukk.
Lotte nukk. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

USA suursaadik Eestis Michael C. Polt ütles oma kõnes küberturvalisuse teemal, et noorte teadmiste tõstmiseks tuleks kasutada populaarseid näitlejaid või näiteks lasteraamatutest tuntud koeratüdruk Lottet.

«Küberuumi tõeliselt vabalt kasutatavaks muutmiseks tuleb lõhkuda tõkked, mis takistavad koostööd nii üksikute valdkondade, riikide kui ka maailma tasandil ning teevad seda ka meie mõlema riigi avalikus sektoris,» ütles suursaadik Polt oma kõnes. «Vabade ja demokraatlike riikide jaoks on vajalik informatsiooni vaba vahetamine.»

Polti sõnul on tehnoloogia iseenesest neutraalne, kuid selle levitamise keskkonna loome me ise, seega peame me endile võtma ülesandeks tagada, et need infosüsteemid jääksid kasvu mootoriteks, innovatsiooni inkubaatoriteks ja hariduse ja meelelahutuse kasvulavaks. «Sarnaselt mõtlevad partnerid nagu Ameerika Ühendriigid ja Eesti edendavad pidevalt ühist ülemaailmset nägemust küberturvalisusest, mille eesmärgiks on tagada infotehnoloogia rakendamine ühiskonna parendamiseks.»

Ohud arenevad ja täiustuvad sama kiiresti kui tehnoloogia ning mõnigi kord on raske vahet teha probleemse riigi luureagentuuril ja kuritegelikel ringkondadel, mis viivad läbi suure osa internetipettustest.

«Lõpuks pole internetisajandi tõeline väljakutse mitte kiirelt muutuv tehnoloogia, vaid selle mõju aeglasemalt muutuvale inimesele,» sõnas suursaadik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles