Rasedust eitanud neiu kapist leiti surnud vastsündinu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Lääne-Virumaal Tamsalus leiti 18-aastase koolitüdruku kapist vastsündinud lapse vägivallatunnustega surnukeha.

18-aastane neiu eitas rasedust ja soovis hoolimata õpetaja keelust kehalise kasvatuse tundides kaasa teha. Korduvatele küsimustele ümaravõitu väljanägemisest vastas neiu, et sööb palju, vahendas Reporter.ee videolõik.

Tamsalu gümnaasiumi õppealajuhataja Aime Tops rääkis, et esmaspäeval teatasid õpilased klassijuhatajale, et neiul hakkas paha ja läks koju. Klassijuhataja helistas tüdrukule, kuid sai nagu paljudel eelmistelgi kordadel vastuseks, et viga pole midagi.

Seejärel võttis klassijuhataja ühendust tüdruku emaga, kes koju asja uurima läks. Kuid peagi ilmusid ema ja tütar kooli tagasi. Topsi andmetel märkasid kolleegid, et tüdruk oli vahepeal kõhnemaks jäänud.

Et tüdrukul oli silmnähtavalt paha olla, kutsus kooli psühholoog kiirabi. Neiu aga kinnitas veel enne kiirabiautosse minemist, et ta pole rase.

«Arstid andsid arvamuse, et see noor naine on hiljuti sünnitanud,» ütles Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo. Merilo sõnul ei teata, mis järgus rasedus oli.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lapse tapmist. Luuk selgitas, et Tamsalu elumaja korterist leiti surnud vastusündinu, kelle surmapõhjused võisid esialgsel vaatlusel olla vägivaldsed.

Vastsündinu surnukeha saadeti ekspertiisi. See peab selgitama surma täpse põhjuse. Luugi sõnul pole kuriteo kahtlust hetkel kellelegi esitatud.

«Laps leiti surnult korteris olnud kapi sahtlist. Prokuratuuril on põhjust arvata, et see laps leidis oma lõpu vägivaldsel teel,» ütles Merilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles