Lendav arhitekt Andrus Kõresaar

Madle Timm
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana viljaelevaator Rotermannis: Andrus Kõresaar (vasakul) on enda kõrvale poseerima kutsunud tööka ehitus­mehe. Muide, samas kohas filmiti ka Andrei Tarkovski legendaarset «Stalkerit».
Vana viljaelevaator Rotermannis: Andrus Kõresaar (vasakul) on enda kõrvale poseerima kutsunud tööka ehitus­mehe. Muide, samas kohas filmiti ka Andrei Tarkovski legendaarset «Stalkerit». Foto: Eero Vabamägi

Rahvusvahelisi auhindu võitnud mehele on omane mõelda raamist väljas, ühtlasi naudib ta suuri väljakutseid.

Arhitekt Andrus Kõresaare (40) unistuste projekt on lendav maja. Jah, et olekski maja, mille võid parkida, kuhu tahad, ja lennata nagu helikopteriga – sinna, kuhu hing ihkab.

Sellise leiutamiseni läheb ilmselt veel tublisti aega, aga kui vaadata juba tehtud töid ja tunnustusi – sageli koos partneri Raivo Kotovi või teistega –, siis ei tundugi mööda ilma põristav kodukene enam nii kättesaamatus kauguses. Olgu siinkohal mõned näited: Lennusadam Tallinnas – Euroopa Liidu ja Europa Nostra peapreemia 2013 vesilennukite angaaride taastamise eest; laudsepatöökoda Tallinnas Roseni 7 – Euroopa Liidu Mies van der Rohe arhitektuuripreemia 2009 finalist; Fahle Maja Tallinnas – valiti Londoni disainimuuseumi poolt 2007. aasta parimate arhitektuurilahenduste finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles