Aksjonov ei kinnita juttu Kohvri kokkuleppest FSBga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Aksjonov
Jevgeni Aksjonov Foto: Liis Treimann

Venemaal 15 aastaks vangi mõistetud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonov ei kinnita kuuldusi, et Kohver on sõlminud Vene julgeolekuteenistusega FSB kokkuleppe, nagu on väitnud algselt Kohverit kaitsma asunud advokaat Mark Feigin.

Aksjonovi sõnul pole Feigin olnud ühtegi minutit Kohvri kaitsja ning ta pole Kohvri süüasja asjus näinud ühtegi dokumenti. «Feigin ei tea isegi uurija nime, kes viis Kohvri asjas toiminguid läbi, samuti kabineti numbrit, kus menetlust korraldati,» rääkis Aksjonov BNSile.

Tema sõnul tegeleb Feigin enesereklaamiga ja ilmselt on tal kahju, et Kohvri kaitsmise eest jäi honorar saamata. Samas tunnistas Aksjonov, et kõik advokaadid tegelevad rohkemal või vähemal määral enesereklaamiga.

Moskva advokaat Mark Feigin väitis lõppeval nädalal, et kohe pärast FSB kätte vangi langemist läks Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver nendega kokkuleppele, kirjutas Postimees.

Sellepärast pidid Feigin ja tema kolleeg Nikolai Polozov loobuma Eesti riigi pakkumisest Kohvrit kaitsta.

«Ma nägin dokumente,» ütles Feigin pühapäeval Postimehele. «Kuidas ma muidu saaksin seda väita. Ma mingi aja olin ju tema advokaat.»

Feigin ei soovinud avaldada dokumendist ühtegi detaili: milles oli Kohvri ja FSB tehingu sisu, mida ta täpselt üles tunnista ja nii edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles