Itaalia võimud lükkasid hiigelprügila avamise edasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja demonstrantide kokkupõrked Terzignos.
Politsei ja demonstrantide kokkupõrked Terzignos. Foto: SCANPIX

Itaalia võimud otsustasid ajutiselt edasi lükata Napoli eeslinnas asuva hiigelprügila avamise, et peatada vägivaldseks kujunenud protsestid.

Täna öösel puhkesid politseinike ja meeleavaldajate vahel taas kokkupõrked, kui sajad inimesed kogunesid Napoli eeslinna Terzignosse. Osa meeleavaldajatest loopis politseinike kividega ning politsei kasutas protestijate laiali ajamiseks pisargaasi, vahendas uudisteagentuur AFP.

Kokkupõrgetes sai ametnike sõnul viga vähemalt kuus politseinikku ning kinni peeti kaks demonstranti, misjärel otsustas valitsuse palvel prügikriisiga tegelema saadetud Itaalia tsiviilkaitseameti juht Guido Bertolaso vastuolulise Cava Vitiello prügila avamise ajutiselt edasi lükata.

Seni kasutatakse edasi senist prügilat, mis on meeleavaldajate sõnul nii täis, et põhjustab terviseprobleeme ümbruskonnas elavatele inimestele. Napolis vedeleb tonnide viisi prügi aga tänavatel ning võimude sõnul viiakse osa prahist jäätmepõletusahju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles