SDE juhatus koguneb arutama muudatusi valitsuses

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Sander Ilvest

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski kutsus laupäeva õhtuks kokku erakonna juhatuse, kes hakkab arutama võimalikke muudatusi valitsuse koosseisus.

Ossinovski kinnitas Postimehele, et juhatus koguneb homme õhtul, kuid ei soovinud veel avaldada, millisteks muudatusteks ta ettepaneku teeb. Samuti ei soovinud ta öelda, kas kavatseb ise minna valitsusse või eelistab jätkata tööd riigikogus.

Varem on Ossinovski öelnud, et erakonna volikogu mitme liikme arvates peaks esimees praeguses olukorras juhtima SDE ministrite meeskonda valitsuses ning seda ettepanekut ta ka kaalub.

Samas on ta mõista andnud, et SDE endise esimehe, kaitseminister Sven Mikseri praegust positsiooni ta ei ihka. «Nii palju võib öelda, et kaitsepoliitika ei ole olnud minu erilises huviorbiidis poliitiliselt,» ütles Ossinovski kolmapäeval ETV otsesaates «Foorum». Kui Ossinovski otsustab ministrikoha kasuks, saab temast kõige tõenäolisemalt ettevõtlusminister.

Asjaolule, et Ossinovski soovib teha valitsuses suuremaid muudatusi ja mitte vaid uue ettevõtlusministri nimetamisega piirduda, viitab muu hulgas ka SDE aseesimehe, eelmise valitsuse sotsiaalkaitseministri Helmen Küti kinnitus, et Ossinovski on temaga võimalikust ministrikohast rääkinud. «Mul on olnud temaga juttu, aga olen vastanud eitavalt,» ütles ta üleeile.

Üheks võimalikuks ministrikandidaadiks on pakutud ka parlamendi väliskomisjoni praegust esimeest Hannes Hansot, kes ütles täna, et ei soovi seda teemat kommenteerida. «See info peab ikkagi liikuma erakonna esimehe kaudu. Ma praegu jätaks täitsa selle teema kõrvale,» ütles Hanso vastuseks küsimusele, kas talle on tehtud ettepanek asuda tööle valitsuses.

SDE-le kuuluvad valitsuses kaitseministri, ettevõtlusministri, kultuuriministri ning tervise- ja tööministri koht. Ministrite võimalik ümbermängimine tõusis teemaks pärast erakonna volikogu pühapäevast otsust jätkata senises koalitsioonis, misjärel teatas senine ettevõtlusminister Urve Palo tagasiastumisest.

Kaitseministrina töötab praegu Sven Mikser, kultuuriministrina Indrek Saar ning tervise- ja tööministrina Rannar Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles