Valitsus maksab hukkunud päästja omastele üle miljoni krooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporter.ee

Valitsus arutab neljapäeval üle miljoni krooni suuruse hüvitise maksmist tänavu suvel Ida-Virumaal õppuse ajal hukkunud päästetöötaja omastele.

Siseministeeriumi taotleb valitsuse reservist 1 015 262 krooni hukkunud päästja perekonnaliikmele ühekordse hüvitise maksmiseks ja 29 685 krooni päästja matuse korraldamise kulude katmiseks, teatas valitsuse pressiesindaja BNSile.

Päästeteenistuse seaduse järgi maksab riik asutuse põhiülesannetest tulenevate teenistuskohustuste täitmisel hukkunud päästeteenistuja perekonnaliikmele ning tema ülalpidamisel olnud isikutele ühekordset hüvitist kokku hukkunu kümne aasta palga ulatuses. Samuti katab riik hukkunu matusekulud.

Traagiline õnnetus juhtus 15. juunil kell 11.06, kui Ida-Virumaa Avinurme päästekomando töötajad viisid läbi plaanilise õppuse ning üks päästjatest jäi liikuma hakanud päästeauto alla ning suri saadud vigastustesse. Õnnetuses hukkus 1963. aastal sündinud mees, kes oli Ida-Eesti päästekeskuse ridades töötanud kolm aastat. Teda jäid leinama abikaasa, kolm last ja lapselaps.

Teenistuslik juurdlus õnnetuses kellelgi süüd ei tuvastanud, korras oli ka õppusel kasutatud tehnika. Päästemet selgitas välja, et õnnetuse põhjustas hukkunu inimlik hooletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles