Lühidalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erootiline kunst


Homme avatakse Haus galeriis Leonhard Lapini kureeritud näitus «Eesti erootiline kunst Henn Kochi kogust». Kunsti kogumist alustas eestlane Koch 1979. aastal Stockholmis elades.


Kogus on esindatud mitme põlvkonna erootilise kunsti silmapaistvad meistrid, sealhulgas Evald Okas, Tõnis Vint, Mare Vint, Leonhard Lapin, Jaan Toomik jpt. Väljapanekut saab vaadata 6. oktoobrini. (BNS)



Pepeljajev Kanuti Gildis


Homme ja ülehomme kell 19.30 saab Kanuti Gildi saalis näha Saša Pepeljajevi (pildil) ja tema Moskva truppi Apparatuse uusimat tantsuthriller’it «Muh Tsokotuh». Lavastuse aluseks on kuulsa Nõukogude lasteluuletaja Kornei Tšukovski pretensioonitu luuletus kärbsest, kes leiab samovari ja kutsub sõbrad külla.


Tee-mekkijaid ründab kuri ämblik, kuid viimaks päästab seltskonna vapper sääsepoiss.Pepeljajeviga muidugi asjad nii lihtsalt ei lähe. (PM)



Verivärsked tudengifilmid


Kolmapäeval kell 18 näeb Sõpruse kinos balti filmi- ja meediakooli tudengite ning kunstiakadeemia stsenograafiaüliõpilaste koostöös valminud lühifilme.


Tegu on filmiüliõpilaste teise aasta lõputöödega, millest ei puudu veri, higi ega pisarad.


Filmides löövad kaasa mitmed tuntud Eesti näitlejad, teiste hulgas Ülle Lichtfeldt, Laura Peterson, Karol Kuntsel, Kristo Viiding, Gert Raudsepp jpt. (PM)



Krimikirjanik Eestis


Homme ja ülehomme külastab Eestit populaarne soome kirjanik, kriminaalromaanide autor Leena Lehtolainen (pildil).


Lehtolaineni ja tema loominguga saab tutvuda homme kell 18 Tartu Kirjanduse Majas ja kolmapäeval kell 16 Tallinnas Soome Instituudis. Eesti keelde on tema teostest tõlgitud «Uskusid juba – on meelest läinud» ja lühijuttude kogu «Varastatud elu».  (PM)



Setu leelo UNESCO pärandiks


Kultuuriministeerium plaanib esitada UNESCO-le taotluse kanda setu leelolaul organisatsiooni vaimse pärandi nimekirja. Taotlusele lisatakse ka filmimaterjali ja CD setu lauludega.


UNESCO avalikustab pärandinimekirja täiendused umbes aasta pärast, kui erinevad eksperdikogud on andnud taotlustele oma hinnangu.


Setu leelo on setude traditsiooniline laulmisviis. (BNS)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles