Kuressaare lennujaama moderniseeritakse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare veebileht.
Kuressaare veebileht. Foto: www.kuressaare.ee

Uue ilme ja pikema lennuraja saanud Kuressaare lennujaamas peaks kohe tööle hakkama ka instrumentaal-maandumissüsteem ehk ILS, mis lubab lennukitel maanduda ka närusema ilmaga.

Eesti regionaallennujaamadesse on viimastel aastatel investeeritud üle 350 miljoni krooni, kuid õhusild kohalike lennujaamadega on tänini lünklik ja sõltub suuresti ilmaoludest. Kuressaare lennujaama kaudu lendab  tänavu üle 20 000 reisija, mis teeb sellest Tallinna ja Tartu järel suuruselt kolmanda õhuvaksali, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tallinna lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla kinnitas, et Kuressaare lennujaam on nüüd igati Põhjamaade tasemel. Aga järgmisse Euroopa Liidu rahastusvooru on esitatud taotlus veel 70 miljoni krooni eraldamiseks Kuressaare lennujaama. Rada pikemaks enam küll ei saa, sest meri ja majad tulevad vastu, aga laiemaks saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles