Sel õppeaastal saab õppetoetust 23 Estonia katastroofi orbu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Estonia makett meremuuseumis
Parvlaev Estonia makett meremuuseumis Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel õppeaastal saab põhi-, kesk- ja kutsehariduse omandamiseks toetust 23 parvlaeva Estonia huku järel orvuks jäänud last.

Eesti Punase Risti peasekretär Riina Kabi ütles BNS-ile, et kui veel mõne aasta eest oli toetuse saajaid 140-150, siis eelmisel õppeaastal oli neid 29 ja tänavu 23.

Eesti Punane Rist koos Soome ja Rootsi Punase Risti ning Rootsi Lastekaitse Liiduga alustas toetuste maksmist 1995. aastal. Õppetoetuse maksmist jätkatakse aastani 2015 või nii kaua, kuni raha jätkub.

Kui algul sai toetust taotleda ka kõrghariduse omandamiseks, siis 2003. aastal otsustas õppetoetuste komisjon jätkata vaid põhi-, kesk- ja kutsekoolide õpilaste toetamist, pidades baashariduse omandamise kindlustamist tähtsamaks.

Parvlaev Estonia uppus 1994. aasta 28. septembri öösel teel Tallinnast Stockholmi tormisel Läänemerel paarikümne minutiga. Õnnetuses hukkus 852 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles