Politoloog: Savisaare artikli põhjuseks oli ilmselt kapo leitud sularaha

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbiotsimispäev. Edgar Savisaar suundub kõrvalhoonesse kapo tööd jälgima.
Läbiotsimispäev. Edgar Savisaar suundub kõrvalhoonesse kapo tööd jälgima. Foto: Marianne Loorents

Ametist kõrvaldatud Tallinna linnapea ja Keskerakonnna esimehe Edgar Savisaare artikkel «See oli mõrvakatse!» ajalehes Pealinn pole midagi muud kui katse juhtida segaduse külvamisega avalikkuse tähelepanu korruptsioonijuurdlusest kõrvale ning tekitada lugejates kaastunnet, arvab politoloog Erik Moora.

Politoloog märkis saates «Ringvaade», et Savisaare toodud paralleelid poliitikast on harva nii läbinähtavalt valed kui kõnealuses artiklis, vahendab ERRi uudisteportaal.  Savisaar kirjutab, et IRLi elamislubade skandaali püüti varjata idaraha skandaaliga. Tegelikult oli idaraha skandaal 2010. ning elamislubade oma 2011. aastal.

Kui Savisaar ütleb, et on justkui eksiilis linnapea, nagu oli Otto Tief Stockholmis, siis see on vale. Teatavasti võeti Eesti valitsusjuht Otto Tief 1944. aastal vahi alla ja saadeti Siberisse. Ta suri hiljem Eestis.

Moora tõstis artiklist esile ka selle koha, kus Savisaar kirjeldab, kuidas temalt võeti läbiotsimise käigus ära 65. sünnipäevaks saadud kingitused ja tema rahasäästud ning kumminui, mis kingiti talle siseministri ametiajal.

Moora selgitas, see on üks võtmelauseid, miks artikkel üldse ilmus: ilmselt oleks varem või hiljem tulnud välja, et leiti suurem summa, ja nüüd Savisaar annab ise sellele rahale tähenduse - see on tal kõhu kõrvalt kogutud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles