Tuntud allilmategelane kaotas protsessi politsei vastu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Tartu halduskohtu Jõhvi kohtumaja jättis täna rahuldamata kuritegelikus ilmas tuntud ning praegu narkokuriteo eest vangis istuva Valeri Koti kahjunõude Põhja prefektuuri vastu.

46-aastane Kot polnud rahul, et talle 2007. aastal Tallinna vanglasse saadetud riideid ja jalanõusid edasi ei antud ning nõudis seetõttu prefektuurilt esemete hüvitamist 12 000 krooni ulatuses, haldukohus jättis Koti kaebuse rahuldamata, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ERR Uudistele.

Politsei- ja piirivalveameti õigusbüroo juht Madis Reimand on varem ERR Uuudistele öelnud, et Kotile ei antud pakiga vanglasse toodud asju üle, kuna vanglatöötajad avastasid pakist mobiiltelefoni ning akulaadija, mis on aga kinnipeetavatele keelatud.

«Põhja prefektuuri edastati materjalid väärteomenetluse läbiviimiseks, sealhulgas salakaubana vanglasse saadetud mobiiltelefon, akulaadija ning mobiili varjamiseks kasutatud saapad, nimetatud esemed on pärast väärteomenetluse lõppu hävitatud,» kinnitas Reimand, kelle sõnul on prefektuur seisukohal, et Koti kaebus prefektuuri vastu on täies ulatuses alusetu.

2008. aasta veebruaris mõistis Harju maakohus Koti süüdi ligi ühe kilogrammi kokaiini käitlemises ja salaveos ning määras talle kaheksa-aastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles