Kelmus kullaäris paljastas kriminaalse niiditõmbaja

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sikupilli Statoili turvakaamera pildile jäänud must maastur andis politseile esimese niidiotsa suurkelmuse arvatava initsiaatori kohta.
Sikupilli Statoili turvakaamera pildile jäänud must maastur andis politseile esimese niidiotsa suurkelmuse arvatava initsiaatori kohta. Foto: Kohtutoimik

Aastaid edukalt uurimisorganeid vältinud Ida-Viru kuritegeliku maailma üks otsustaja Mihhail Semjonov jäi vahele halenaljakal moel, kui kullaga seotud kelmuseloos tema heaks töötanud tankist asus oma «tööandjat» ülipüüdlikult salgama.

Pealtnäha küll eriline – tegemist oli ju kullakangidega –, kuid sisult üsna tavaline kelmus. Nii see lugu esialgu uurijaile paistis. Kelmuse üritaja oli käes ja tema esialgne jutt, et asja taga oli keegi Mihhail, kelle perekonnanime ta ei tea, tundus tavalise eneseõigustusena. Sellesse süvenemiseks polnud silmanähtavalt suurt põhjust, sest asi tundus olevat laias laastus selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles