Migratsiooniuurija: debatt riigikogus valgus kohati laiali

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrantide saabumine Viini raudteejaama.
Migrantide saabumine Viini raudteejaama. Foto: SCANPIX

Sisekaitseakadeemia rändeekspert Kert Valdaru ütles, et pagulaspoliitika on rändepoliitikast vaid väike osa, mistõttu vajanuks parlamendis toimunud rändepoliitika arutelu praeguses kriisiolukorras selgemat fookust, kirjutas ERRi uudisteportaal.

«Kui meil on ikkagi kriis, siis kas kriisi hetkel on kõige targem hakata rääkima rände strateegilistest lahendusest laiemalt, pagulaspoliitika on rändepoliitikast väga väike osa, kui räägime inimmassidest ja -arvudest,» ütles Valdaru Vikerraadiole.

Ta tuletas meelde, et rände raames, kas on see pere-, töö-, või õpperänne, tuleb Euroopasse ja Eestisse tunduvalt rohkem inimesi Eestisse kui pagulasrände puhul.

Debati fookust rikkus Valdaru hinnangul ka see, et opositsioonierakondade seast püüti püüti vastandada põliselanikku ja inimest, kes tuleb mujalt.

«Meil enda inimestel on raske, tõsi ta on, aga kui lähtume ainult sellest vaatenurgas, siis on väga keeruline pagulastemaatikaga üldse tegeleda ja hakkama saada,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles