Sotsiaalministeerium eraldab laste turvalisusele internetis üle poole miljoni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet on kahes kolmandikus Eesti kodudest.
Internet on kahes kolmandikus Eesti kodudest. Foto: Peeter Langovits

Sotsiaalministeerium eraldab 571 484 krooni MTÜ Lastekaitse Liit projektile, millega arendatakse nii lasteabitelefoni võimekust kui ka avatakse veebipõhine vihjeliin.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on internet muutunud enamike laste ja noorte lahutamatuks elustiili osaks, kuid kõik internetis leiduv pole alati ainult heaks abivahendiks õppetöö korraldamisel, teadmiste täiendamisel või sõpradega suhtlemisel.

«Interneti varjukülgedest on küll ikka ja jälle juttu, aga nii laste kui ka vanemate suurem teadlikkus interneti kasutamisel on äärmiselt oluline ning vajalik,» ütleb ta.

Projekti «Teadlikkuse tõstmine interneti turvalisemaks kasutamiseks – Safer Internet Centre in Estonia (EE-SIC)» raames on näiteks plaanis arendada lasteabitelefoni 116 111 võimekust, et lapsed ja lapsevanemad saaksid informatsiooni interneti kasutamisel ettetulevate probleemide korral.

Ühtlasi luuakse veebipõhine vihjeliin, mis võimaldab elanikkonnal edastada teateid internetis levivast laste vastu suunatud ebaseaduslikust sisust ja tegevusest.

Projekti viivad ühiselt ellu MTÜ Lastekaitse Liit, politsei- ja piirivalveamet, Tiigrihüppe Sihtasutus, sotsiaalministeerium ning MTÜ Eesti Abikeskused.

Projekt on osa Euroopa Komisjoni programmist «Turvalisem internet», mille eesmärgiks on laste turvalisem interneti kasutamine ning võrgukeskkonnas leviva ebaseadusliku sisuga materjalide tegevuse tõkestamine.

Lisaks Euroopa Komisjoni toetusele rahastab sotsiaalministeerium veel täiendavalt tegevusi Eesti-sisese koostöövõrgustiku arendamiseks, et edendada laste turvalisemat internetikasutust.

Projekti raames korraldatakse seminar laste internetiturvalisuse koostöögrupile ning eraldi seminar noorte kaasamiseks ja teadlikkuse tõstmiseks. Lisaks koostatakse teavitusmaterjal nii lapsevanematele kui lastele.

Projekti põhiliseks sihtrühmaks on põhikooliõpilased, lapsevanemad ja õpetajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles