Tarand: eurokalkulaator on prügi, viige see tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurokalkulaator
Eurokalkulaator Foto: Liis Treimann

Tänasel jäätmekäitluskonverentsil «Kas prügi vabariik või prügivaba riik?» ütles europarlamendi saadik Indrek Tarand, et eestlaste postkasti jõudev eurokalkulaator on tegelikult prügi, mille peaks tagasi viima kalkulaatorid postitavale rahandusministeeriumile.

«Miks peab prügi tootma Eesti vabariigi valitsus?» küsis Indrek Tarand, kirjeldades olukorda, kus ta leidis täna hommikul kuuekorterilise maja postkastist 41 reklaamtrükist, kaasa arvatud brošüür sellest, mida tuleb teada eurole üleminekust.

Indrek Tarand lisas nördinult, et ka eurokalkulaator saadetakse postkasti. «Mis see on, kellel seda vaja? Mul on õigus see rahandusministeeriumisse viia. Elektroonikamüüja peab tagasi võtma toote, mis on tema juurest ostetud. Kutsun kõiki üles lahtipakendamata eurokalkulaatoreid tagasi viima rahandusministeeriumisse. Müüja peab elektroonikajäätme vastu võtma, sest me ei vaja prügi,» lisas Indrek Tarand.

Indrek Tarand lisas, et ka valimiseelne propagandamaterjal on prügi. «Mul on kaks ettepanekut: erakonnad, ärge tootke enne valmisprügi! Ning kui teile tuleb postkasti eurokalkulaator, siis teate, kuhu sedasorti prügi viia.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles