Vatikan hoiatab ingleid kummardava sekti eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Püha Peetri väljakule Vatikanis.
Vaade Püha Peetri väljakule Vatikanis. Foto: SCANPIX

Vatikan hoiatas kogu maailma katoliku piiskoppe salajase traditsionalistliku sekti eest, mille liikmed palvetavad deemonitega võitlemiseks inglite poole.

Ladinakeelset nime Opus Angelorum (eesti keeles inglite töö) kandva sekti asutas 1978. aastal surnud Austria koduperenaine Gabriele Bitterlich, vahendab BBC News.

Bitterlichi väitel oli ta ühenduses inglite ja deemonitega, kes inimkonna kontrollimise nimel sõdisid. Samuti olevat üks peainglitest esitanud talle nimekirja sadade inglite ja deemonite nimedega.

Vatikani teatel kogub sekt taas jõudu ja sellega kaasnevad tegevused, mida katoliku kirik häirivaks peab.

Sekt tegutseb peamiselt saksa keelt kõnelevates Euroopa maades, Brasiilias ja Indias. Muuhulgas usuvad selle liikmed, et aborti teinud naised satuvad kuradi meelevalda. BBC andmeil on sektiga liitunud kümneid katoliku preestreid ja nunnasid ning Vatikan soovib toimuvat lähemalt uurida.

Väidetavalt leppis katoliku kirik 1992. aastal sekti esindajatega kokku, et tunnustab neid ametlikult, kuid sektiliikmed ei tohi Bitterlichi õpetust levitada ja peavad kiriku doktriinile alluma. Nüüd on neid tingimusi aga rikkuma hakatud ja sekt tegeleb aktiivselt propagandaga, väidab BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles