Michal: IRL ja sotsid suhtuvad eelarvekõnelustesse pahatahtlikult

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal süüdistas koalitsioonikaaslasi Isamaa ja Res Publica Liidust ning Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast pahatahtlikus suhtumises eelarvekõnelustesse.

 Michal ütles Postimees.ee'le, et eileõhtusel valitsuskabineti kokkusaamisel tehti varem kokku lepitud eelarvepunktid nagu gaasiaktsiisi tõus ja käibemaksuerisuste kaotamine uuesti lahti ning koalitsioonikaaslased tegid ettepaneku lisaraha saamiseks võtta 400 miljonit vanemahüvitiseks mõeldud raha.

«Kõigile on selge, et kuni Reformierakond on koalitsioonis, me sellist käiku kindlasti ei tee,» kaitses Michal oma erakonna peamist valimislubadust ning nimetas koalitsioonipartnerite käitumist «pahatahtlikuks».

Michali sõnul soovisid IRLi poliitikud eilsetel kõnelustel eelarve täitmiseks tõsta 2 protsendi võrra käibemaksu, sotsiaaldemokraadid aga olid nõus eelarvega defitsiiti minema.

«Tundub, et meie oleme ainsad, kes peavad vajalikuks ministeeriumite kulutusi kärpida,» ütles Michal.

«Märgid näitavad küll väga ühes suunas: partnerid üritavad miskipärast ajada olukorda läbirääkimistel väga pingeliseks,» tõdes Michal. «Ma võin öelda ainult enda arvamuse, aga minule ei ole vastuvõetav lähenemine eelarvele, kus tahetakse tõsta makse ja kulusid mitte kärpida.»

Valitsuskabineti järgmine istung eelarveküsimustes toimub täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles