Läti peaminister külastas Mäos lätlaste juhitavat tehast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakreti tehas Mäol.
Sakreti tehas Mäol. Foto: Stanislav Moškov/Ehitaja

Paide külje all Mäos kohtusid Eesti ja Läti ehitusmaterjalide tootjad mõlema riigi valitsuse esindajatega. Kokkusaamise muutis eriliseks Läti äsja ametisse tagasi valitud peaministri Valdis Dombrovskise osalemine.

Ameerika ühendriikides juba ligi 75 aastat tagasi loodud Sakreti kaubamärk on maailmas laialt tuntud. Sakret Grupp on maalima suurim ehituslike kuivsegude tootja, kellel on erinevatel kontinentidel üle 60 ettevõtte, vahendas Reporter.ee.

Lätis läks Sakreti tehas käiku 2004. aastal. 2007. aastal alustas Sakreti tehas tööd Eestis. 2008. aasta suvel aga Leedus. Jäme ots on Baltimaades lätlastel, kes juhivad ka Mäos asuvat ettevõtet.

Kuigi riigid on erinevad on probleemid paljuski sarnased. «On rasked ajad ärile nii siin kui seal. Me ei mõtle nii palju suurtele sissetulekutele kui käibele ja sellele, et hoida oma senist käivet siin Eesti turul,»rääkis OÜ Sakreti peadirektor Andris Vanags.

Ehitusmaterjalide tootmise stimuleerimise ühe peamise vahendina nimetati tänasel kohtumisel hoonete energiatõhususe suurendamise programme. Tootjad nii Eestist kui Lätist kutsusid mõlema riigi valitsusi koostööle eesmärgiga saada suuremat rahastamist Euroopa Liidu fondidest, et parandada elamute energiatõhusust järgmisel eelarveperioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles