Jänes ja Siitan kohtuvad esmaspäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO kontsert.
ERSO kontsert. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Laine Jänes kohtub tuleval esmaspäeval Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) direktori Andres Siitaniga, et arutada orkestriga tekkinud probleeme.

Tegemist on ministri ja ERSO direktori esimese tööalase kohtumisega pärast käesoleva aasta 3. märtsi, ütles Siitan BNSile.

2009. aasta augustis tegi kultuuriminister Laine Jänes ettepaneku muuta ERSO ja Eesti Kontserdi struktuure, liites Eesti Rahvusmeeskoori ja Hortus Musicuse ERSOga. ERSO direktori väitel pidi orkestri haldusalasse minema ka Estonia kontserdisaal, ministeerium on selle väite aga seni kategooriliselt ümber lükanud. Oma hilisema käskkirjaga tühistas minister kõik struktuurimuutused ja taastas endise olukorra, kuid peaaegu aasta kestnud segadus on asetanud ERSO keerulisse majanduslikku seisu.

Siitan  pöördus 7. septembril avaliku kirjaga kultuuriministri poole, sest viimane polnud leidnud poole aasta jooksul kordagi võimalust temaga kohtuda. Kirjas heitis Siitan ministrile ette orkestri keerulisse majanduslikku olukorda asetamist ja vastukaaluks heitis minister Siitanile ette juhtimisvigu.

Septembri lõpus andis Jänes korralduse moodustada  ERSO eelarvevahendite kasutamise õiguspärasuse kontrollimiseks teenistusliku järelvalve komisjon, mille auditist selgub, et ERSO tegevuskulud on 4,3 protsenti kasvanud ja nüüd nõuab ministeerium ERSOlt eelarve vastavas mahus kärpimist.

Neljapäeval pöördus avaliku kirjaga kultuuriminister Laine Jänese poole ka ERSO kunstiline juht ja peadirigent maestro Neeme Järvi ja kutsus isiklikult ministrit üles ERSO direktori Andres Siitaniga kohtuma, et orkestriga üles kerkinud probleemid lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles