Supo: terroristide lehekülgedel netis suhtleb ka soomlasi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Soome kaitsepolitsei Supo andmetel liigub islamiäärmuslaste kodulehekülgedel soomlasi ja Soomes elavaid välismaalasi, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Supo peainspektor Timo Kilpeläinen rääkis väljaandele, et soomlased suhtlevad rahvusvahelistel džihaadi-teemalistel netilehekülgedel.

Arutelusid peetakse lehekülgedel, kus islamiäärmusliku mõtteviisiga inimesed saavad omavahel suhelda, levitada propagandat.

«Sellised on näiteks erinevate terrorirühmitustega seotud või neid toetavad leheküljed, nagu Al-Qaeda ja Al-Shabab,» rääkis Kilpeläinen.

Vestlustel osalevad soomlased kasutavad lehekülgi oma ideoloogia tugevdamiseks. Lisaks sellele otsivad nad sotsiaalset tuge oma mõtetele, rääkis kaitsepolitsei ekspert.

Supol on andmeid selle kohta, et Soomest on osaletud rahvusvaheliste džihaadilehekülgede haldamisel. Soomekeelseid terrorilehekülgi praegu ilmselt pole.

Soomlased on hakanud osalema džihaadivestlustel alates 2000ndatest. Viimastel aastatel on suhtlemine muutunud senisest aktiivsemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles