Järvi: Siitani vallandamine on riiklik kuritegu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi ja Laine Jänes septembris Rakveres Arvo Pärdi juubelikontserdil.
Neeme Järvi ja Laine Jänes septembris Rakveres Arvo Pärdi juubelikontserdil. Foto: Peeter Langovits

Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri (ERSO) peadirigent maestro Neeme Järvi ütles tänast kultuuriminister Laine Jänese otsust vallandada ERSO direktor Andres Siitan kommenteerides, et see on riiklik kuritegu.

«Võim võidab alati, tuleb välja et meil on ikka veel nõukogude kord,» ütles Järvi telefoniusutluses rahvusringhäälingu raadiouudistele Ameerika Ühendriikidest.

«Minister Jänese isiklikud suhted võidavad. Niimoodi ülepäeva ja üleöö panna Anneli Unt direktoriks, ilma peadirigendiga rääkimata - see on ka kuritegu,» sõnas Järvi.

Järvi märkis, et USAs küsitakse temalt kui muusikaliselt juhilt alati uuele liikmele nõusolekut. «Siin paneb minister vägisi kohale inimese, keda ma üldse ei tunne, ei tea, pole näinud ja homme on juba direktor. Kuidas ma saan töötada niisuguses olukorras Eestis?» küsis Järvi.

«Aga ma luban, et ära ei lähe. Ma sihilikult jään edasi sellele positsioonile ja hakkan Anneli Undiga väga täpselt neid samu asju rääkima, mida ma rääkisin Siitaniga. Siitanit paraku aga ei kuulatud,» rääkis Järvi.

«Siitanile tehti liiga, see on riiklik kuritegu. Mina olen väga Siitani poolt,» lõpetas maestro Järvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles