Lääne-Virumaa elanikud toetasid võidusammast 45 637 krooniga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Postimees.ee fotomontaaž

Lääne-Virumaa omavalitsustesse Vabadussõja võidusamba toetuseks üles seatud annetuskastide kaudu laekus 45 637 krooni 1438 inimeselt.

Lääne-Virumaa oli ainus maakond, kus omavalitsused rahakogumisest aktiivselt osa võtsid, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaitseliidu Viru maleva pealik kapten Lembit Kerve sõnul on tähtis see, et Eestis on neid inimesi ja kodanikke, kes tahaksid, et Vabadussõja võidusammas oleks valmis ja püsti.

Lääne-Viru omavalitsusliidu juhi Toomas Väinaste teatel peletas võidusamba ümber käiv meediakära inimesi annetuskastide juurest eemale. Alguses olid inimesed tema sõnul aktiivsemad, kaitseliidu kokkuvõtted kinnitavad seda.

«Ma arvan, et kindlasti oleks raha olnud rohkem, kui teda täna oli, aga need inimesed, kes said oma panuse anda ja endale märgi mälestuseks, on kindlasti õnnelikud,» ütles Väinaste.

Lääne-Virumaal on võidusamba valmimisel oluline koht, kuna klaassamba betoonist skelett tehakse Tamsalus toodetud betoonplokkidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles