NATO ja USA valmistuvad raketikilbi kokkuleppeks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Daalder.
Ivo Daalder. Foto: SCANPIX

USA suursaadik NATOs Ivo Daalder peab USA ja NATO koostöös rajatavat raketikilpi üheks alliansi nurgakiviks, Lissabonis toimuval tippkohtumisel võib kokkulepe tulla üle noatera.

Raketikilp peaks valmima aastaks 2020 ning kaitsma meid nii taktikaliste kui ka kontinentidevaheliste ballistiliste rakettide eest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ma usun, et raketikilp on artikkel 5 alustala, artikkel 5 ütleb, et sõjaline rünnak ühe vastu, on rünnak kõigi liitlaste vastu. Praegu on raketirünnak vähemalt sama tõenäoline, kui mitte veel tõenäolisem, kui traditsiooniline sõjaline sissetung,» rääkis Ivo Daalder.

Otsus rajada raketikilp NATO raames võib tulla Lissabonis üle noatera, Türgi on olnud raketikaitsesüsteemile pikalt vastu, sest erinevalt ülejäänud liitlastest ei pea ta Iraani riigiks, kes võiks meid rünnata tuumarelvaga, Daalder usub, et liitlased jõuavad igal juhul kilbi rajamises kokkuleppele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles