Eesti torunäitus pälvis kiituse

Alo Lõhmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal troonib Veneetsia biennaali rahvusvahelise arhitektuurinäituse kesklaval lõik erekollast maagaasitoru. Nii algas 23. novembrini lahti oleva biennaali ülevaateartikkel suurlehe International Herald Tribune eilses numbris.


63 meetri pikkune ja 1,2 meetri jämedune toru lookleb Saksa ja Venemaa paviljonide vahel ning kujutab endast Eesti väljapanekut, mis juhib tähelepanu kahe suurriigi kavandatavale vastuolulisele toruprojektile, jätkas artikkel.


«Toru jookseks piki Balti mere põhja ning avaldaks naabruskonna riikidele suurt poliitilist ja ökoloogilist mõju. Kuid Eesti näitus rõhutab ka üldisemalt energiateemat, millest saab tõenäoliselt suurim arhitektuuri mõjutav tegur 21. sajandil,» kirjutas autor Roderick Conway Morris.


Biennaali 65 rahvuslikust paviljonist tõstis lehelugu esile veel Jaapani kasvuhoone-arhitektuuri, katusest läbikasvavate puudega Norra maju, Venemaa enesekriitilist väljapanekut ehitusbuumi kaootilisuse teemal, Ameerika paviljoni põlevat puumaja ning samuti Briti, Korea, Poola, Brasiilia ja Hispaania ekspositsioone.
Biennaali ülevaateartiklit ehtis eilses Tribune’is ka foto Eesti gaasitorust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles