Tudengid viivad Ergmale 12 725 protestiallkirja

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala /kollaaz Katri Karing

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) kogus õppelaenude hüvitamise jätkamiseks 12 725 allkirja, mille annab homme üle riigikogu esimehele Ene Ergmale.

Allkirjade kogumise eesmärk oli jätkata õppelaenude hüvitamist kõigile avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele, kes võtsid õppelaenu enne 30. juunit 2009, teatas tudengiliidu pressiesindaja.

«Allkirjad näitavad, et Eestis on tuhandeid inimesi, keda puudutas õppelaenude hüvitamise lõpetamine. Leiame, et õppelaenude hüvitamist tuleb jätkata, kuna lõpetamise otsus tehti kiirustades ning õppelaenu võtnute õiguspärast ootust riivates,» ütles EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer.

Allkirju koguti elektrooniliselt www.petitsioon.ee keskkonnas ning paberile. Kogumist alustati 21. juunil ning seda korraldas 50 vabatahtlikku.

Õppelaenude hüvitamine avaliku sektori töötajatele ja lapsevanematele lõpetati riigi 2009. aasta teise lisaeelarve seadusega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadusega, mis võeti riigikogus vastu 18. juunil 2009.

President kuulutas seaduse välja 22. juunil ning see jõustus 27. juunil.

Avaldusi õppelaenu hüvitamise jätkamiseks oli inimestel õigus esitada 30. juunini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles