Luik: saatsime talendi tagasi?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans H. Luik.
Hans H. Luik. Foto: Raigo Pajula.

Ettevõtja Hans H. Luik küsis retooriliselt, et kas ERSO ja Neeme Järvi ümber puhkenud skandaal tähendab lahtiseletatult seda, et saatsime talendi tagasi välismaale?

Ajakirjanik Priit Hõbemägi leidis Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et Neeme Järvi on meie suuremaid talente maailmas Arvo Pärdi kõrval, mõlemaga on seotud aga vastik pahandus.

«Talendid, keda me koju ootame, ei tohi vist siinsetest tegijatest suuremad olla,» sõnas Hõbemägi.

«Tundub jah, et antud juhul saatsime talendi tagasi,» leidis ka Luik.

«Minul on küsimus kultuuriminister Jänesele ja peaminister Ansipile, et kui Andres Siitan on rikkunud seadusi, kui tema süü tõttu 3,5 miljonit puudu eelarvest, siis miks pole politseile tehtud avaldust, miks politsei ei uuri asja?» küsis ajakirjanik Ainar Ruussaar.

«Oleme saavutanud olukorra, kus läbi AFP rändas teema kogu maailma, kuidas (nende lugude tonaalsuse järgi) Eesti-suguses kurjas riigis kiusatakse taga maailma esikümnesse kuuluvat dirigenti, nentis Ruussaar.

«ERSO vabandab Järvi ees, Siitan parastab Jänest, Ehala, Rannap, Saluveer kahetsevad Järvi lahkumist,» loetles Ruussaar. «Ansipil-Jänesel võib ju õigus olla, aga nende sõnumid on nii ebaveenvad. See on suhtlemisprobleem, mille puhul tulnuks mitu sammu ette mõelda.»

«Parafraseerides Švejki, kui Järvi köhatab, räägib sellest maailma suurimad agentuurid, kui Jänes dirigeerib, satub see huumorirubriiki,» tõdes Hõbemägi.

«Miks viimases Sirbis ei olnud juttu ERSOst? Kas see on äkki majandusleht? Arvan, et peatoimetaja Kaarel Tarand ei taha Reformierakonna ja Laine Jänesega tülitseda, sest tal paras kuum kartul praegu käes, ta tahaks kandideerida üksikkandidaadina, on kord öelnud, et jätkaks peatoimetajana, siis öelnud, et ei jätkaks,» rääkis Hõbemägi.

«Või muidu Laine Jänes ühendab ka tema Sirbi filharmoonia kammerkooriga,» lõpetas Hans H. Luik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles