USA suursaadik: eestlased tõrguvad oma tublidusest rääkimisel

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Eestis Michael C. Polt.
USA suursaadik Eestis Michael C. Polt. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

USA suursaadik Michael C. Polt ütles ETV saates «Kahekõne», et mõnikord on tal raske mõista, miks eestlastel pole soovi tunnustatda kõike seda head, mida nad on saavutanud.

«Kui eestlastele kompliment teha, siis pigem tõmbutakse tagasi «jah, aga me ei taha sellest rääkida»,» märkis Polt.

«Eestlased on väga praktilised ja siin olles olen näinud pragmaatilisust. Te vaatate maailma realisti pilguga. Eestlased pole unistajad, kes kipuks üleliia lootma,» rääkis Polt.

Polt rääkis, et eestlased on väga ratsionaalsed. «Te näete maailmas ohte. Me räägime pidevalt võimalikest ohtudest, individuaalsetest, kahepoolsetest või meie liitlaste kontekstis. Eestlased on minu meelest inimesed, kes ei aja tühja loba.»

Polt kommenteeris Eesti äraütlevat vastust Quantanamo vangide vastuvõtmise osas sellega, et Ameerika Ühendriigid austavad Eesti-suguse väikeriigi otsust. «Kui arutame teemat, mis on meile mõlemale tähtis ja te peate andma äraütleva vastuse, siis ameeriklased, mina nende seas, austavad teie otsust.»

«Me teame ju, et eestlaste puhul on samamoodi ka teistpidi võimalik. Pigem lepin Eesti «ei-ga» teades, et nende «jah» on sama tugev,» ütles Polt.

Polt rääkis, et Afganistani-küsimuses on Eesti oma seisukohta selgelt väljendanud. «Lühidalt – liitlastega koos sinna ja ka tagasi. Eesti on öelnd, et ollakse seal nii kaua, kuni eesmärgid on saavutatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles