Eesti saadab Gruusiasse kaks vaatlejat

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rahuvalvajad Phothi sadamas 12. septembril.
Vene rahuvalvajad Phothi sadamas 12. septembril. Foto: AFP / Scanpix

Eesti saadab Euroopa Liidu vaatlusmissiooni koosseisus Gruusiasse kaks tsiviilvaatlejat, kes hakkavad tööle Phothi piirkonnas.


Euroopa tsiviilmissiooni vaatlejate ülesanne on olukorra monitoorimine Gruusias sõjategevusega haaratud konfliktipiirkondades ning jälgida kuuepunktilise rahulepingu täitmist kogu Gruusia territooriumil, sealhulgas Lõuna-Osseetias ja Abhaasias, teatas välisministeerium Postimees.ee'le.

«Eesti oli valmis vaatlusmissioonile saatma üheksa vaatlejat, kellest esialgu läheb missioonile kaks,» märkis välisminister Urmas Paet. Tema sõnul oli ka teistes Euroopa Liidu riikides osalemise valmisolek sama kõrge ning kandidaate oli kaugelt rohkem kui planeeritud kohti.


Euroopa Liidu vaatlusmissiooni mandaat on antud 12 kuuks, käesoleva aasta 1. oktoobrist kuni järgmise aasta  20. septembrini. Missioon võib saada täiendust nelja kuu pärast, mil saab ümber praeguse, esialgses faasis osalevatele vaatlejate missiooniperiood.


Oma vaatlejad lähetavad Gruusiasse 22 Euroopa Liidu riiki ning vaatlejatena läheb kriisipiirkonda 240 inimest.


Eile teatas Läti, et nemad saadavad sama missiooni raames Gruusiasse kolm vaatlejat, ühe politseiohvitseri, päästeameti ja piirivalve esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles