Nord Stream tervitas eestlaste gaasitoru Veneetsia biennaalil

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti gaasitoru Veneetsias.
Eesti gaasitoru Veneetsias. Foto: Pm

Veneetsia arhitektuuribiennaalil tänavu Eestit esindav suur kollane gaasitoru pälvis ka Läänemere põhja gaasijuhet plaaniva Nord Streami tähelepanu, ehkki ettevõtte tõlgendus ja hinnang sellele võib erineda paljude eestlaste omast.

Nord Stream kiitis oma veebilehel juba nädala eest avaldatud teates eesti kunstnike installatsiooni, sest gaasijuhtme projekti hindamine kunsti kontekstis rõhutavat selle tähtsust Euroopa ettevõtmisena.

Euroopa Liit on kategoriseerinud Läänemere gaasijuhtme üheks kõige tähtsamaks trans-Euroopa energiavõrgu infrastruktuuriprojektiks, toonitas ettevõte, mida kontrollib Vene riiklik energiagigant Gazprom.

Veneetsias püsti pandud installatsioon andvat ka võimaluse rõhutada ettevõtte «läbipaistvust ja avatust dialoogile» selles osas, mis puudutab torujuhtme eesmärke, keskkonda, ehitust ja ohutust.

Konsortsiumi juhtkonna arvates on tähelepanuväärne seegi, et biennaalile pakutud toruprojekti pidid heaks kiitma ka teised osalevad riigid, kelle õnnestunud koostöö olevat näiteks «produktiivsest dialoogist» Euroopa kunstikogukonnas.

Nord Streami seisukohad biennaali ja gaasitoru projekti osas võttis kokku ettevõtte asedirektor tehnika alal Dirk von Ameln, kelle pikemat teksti võib lugeda siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles