Värsked kvoodimiljonid ravivad 66 hoonet üle Eestimaa

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Valitsus lubas müüa jaapanlastele sadade miljonite kroonide jagu kasutamata saastekvoote ning jagab saadud raha 66 kinnisvaraobjekti kordategemiseks, mis on erinevate linnade-valdade omandis.

Tehingu täpset suurust riik vastavalt lepingule avalikustada ei tohi, kuid see on kindlasti väiksem kui 600 miljonit krooni.

Korda tehakse 35 haridus-, 13 kultuuri- ning 18 sotsiaalobjekti.

Toetusi saavad koolid, lasteaiad, haiglad, kultuurimajad, spordihooned, hooldekodud jms objektid, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja.

Kõige suuremad summad kulutatakse näiteks Rapla, Rakvere, Põlva ja Lõuna-Eesti haiglates ning koolidest Tartu Kivilinna gümnaasiumis, Tartu Mart Reiniku gümnaasiumis, Narva humanitaargümnaasiumis, Narva Pähklimäe gümnaasiumis, Sillamäe Astangu koolis ja Võru kesklinna gümnaasiumis.

Objektide valikul eelistati hooneid, kus süsihappegaasi (CO2) heitkoguse kokkuhoid ja kasusaajate arv on investeeritava miljoni krooni kohta suurim.

Pressiesindaja teatel saab nii maksimaalsel hulgal CO2-te kokku hoida ning maksimaalselt paljudele inimestele paremat avalikku teenust pakkuda.

Täpsem info valikukriteeriumide kohta on rahandusministeeriumi koduleheküljel http://www.fin.ee/kov-investeeringud.

Investeeringud on täna valitsuse pressikonverentsil esinenud keskkonnaminister Jaanus Tamkivi teatel regionaalselt hajutatud, et need ei koonduks kokku ühte piirkonda.

Valitsus kiitis täna heaks kava müüa kolm miljonit riigi kasutamata saastekvooti (AAUd) Jaapani konglomeraadile Marubeni Corporation.

Hoonete renoveerimist korraldab Riigi Kinnisvara Aktsiaselts koos hoonete omanikega ning projektide elluviimise eest vastutab rahandusministeerium.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles