Presidendi tütrelt raha välja pressinud neiu leppis karistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi tütre ähvardamises süüdi mõistetud Kätlin 2010. aasta sügisel Kuressaares kohtumaja ees.
Presidendi tütre ähvardamises süüdi mõistetud Kätlin 2010. aasta sügisel Kuressaares kohtumaja ees. Foto: Mario Laul

Presidendi tütrelt  ning invalauljana tuntust kogunud Arnold Oksmaalt raha välja pressimise eest tingimisi vangistuse saanud Saaremaa neiu  leppis oma karistusega.

Kuna neiu või teda esindanud advokaat Pärnu maakohtu 17. novembri otsust edasi ei kaevanud, siis see jõustus ning 17-aastasel neiul tuleb kanda vägivallaga ja vara hävitamisega ähvardades suures ulatuses väljapressimise eest kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus kaheaastase katseajaga. Esimese astme kuriteo sooritamise eest tuleb neiul tasuda riigile 10 875 krooni sundraha, koos menetluskuludega aga maksta kokku 13 096 krooni.

Tüdrukut süüdistanud riigiprokurör Steven-Hristo Evestus ütles juba vahetult pärast kohtuotsuse kuulutamist, et on lahendiga rahul ja seda vaidlustada ei kavatse.

Neiu pressis välja miljoneid kroone, kirjutades president Toomas Hendrik Ilvese esimesest abielust pärit 17-aastasele tütrele elektronkirja, milles andis juhiseid, kuhu arvele nõutud miljonid kanda ja lisas kirja lõppu enda Eestis oleva pangakonto numbri koos oma pärisnimega. Ühtlasi kirjutas ta samalaadse kirja ka Arnold Oksmaale.

Algselt kaitsepolitsei menetleda antud uurimise võttis üle kriminaalpolitsei, kes selgitas välja, et reaalset ohtu Ühendriikides elavale presidendi tütrele ega Soomes elavale Oksmaale ei olnud, sest väidetav ähvardaja asus Kuressaares ja kujutas endast kõike muud kui ohtlikku kurjategijat. Presidendi tütre isikliku meiliaadressi sai väljapressija tema Facebooki kontolt.

Esialgu kinnitas väljapressimise toime pannud neiu uurijaile, et kuriteo taga on tema, kuid asus hiljem väitma, et tema siiski väljapressimisega seotud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles