ERSO saab viis miljonit krooni lisaraha

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti riikliku sümfooniaorkestri proov.
Eesti riikliku sümfooniaorkestri proov. Foto: Liis Treimann

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas eraldada tuleva aasta riigieelarvest Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile (ERSO) tegevustoetusteks viis miljonit krooni lisaraha.

Rahanduskomisjoni liikme Margus Tsahkna sõnul on ERSO ümber toimuv jõudnud niikaugele, et palgad on välja maksmata ja projektide tulevik tume. «Ei ole mõtet rääkidagi avalikust tülist maestro Neeme Järviga. Vast saab see piinlik lugu lõpuks lahenduse,» kirjutas Tsahkna oma blogis.

Kultuuriminister Laine Jänes allkirjastas möödunud neljapäeval käskkirja, millega eraldas ERSO-le 1,5 miljonit krooni.

Kultuuriministeeriumi järelevalvekomisjoni sügisel läbi viidud auditist selgus, et ERSO tegevuskulud on tänavu 4,3 protsenti kasvanud ning ministeerium nõudis ERSO-lt eelarve vastavas mahus kärpimist. Kuna ERSO direktor Andres Siitan seda ei teinud, vallandas Jänes ta 15. novembril.

Lisaks olid rahanduskomisjonis täna arutusel veel teisedki parandusettepanekud järgmise aasta riigieelarvesse.

Saarte praamiühendus näiteks saab 28,3 miljonit krooni lisaraha, lisaks toetatakse kuue miljoni krooniga õiguskantsleri taotlust laste ombudsmani sisseviimiseks ning kohalike omavalitsuste kontrolli tõhustamiseks.

«Enne teist lugemist tõstsime toimetulekupiiri 1200 kroonini, kuid siis tegi Keskerakond möllu öö läbi. Loodan, et seekord opositsioon toetab kolmapäeval järgmise aasta riigieelarve vastuvõtmist,» märkis Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles